به دعوت مرکز گفتگوی رافدین، جمعی از کارشناسان بنیاد گفتگو و دوستی ملل در در همایش سالانۀ مرکز رافدین در هتل بابل بغداد شرکت نمودند. این برنامه که از یکشنبه 7/6/1400 آغاز شد و تا سهشنبه 9/6/1400 ادامه داشت؛ یکی از بزرگترین برنامههای گفتگومحور در عراق و منطقه به شمار میرود که با حضور تعداد زیادی از شخصیتهای عراقی و بینالمللی برگزار شد. عنوان کلی این همایش، “راهحلها” بود که به راهحلهای مطرح شده برای مشکلات عراق در نشستهای این همایش اشاره دارد. دوازده شرکت، بانک و سازمان عراقی و بینالمللی از این همایش حمایت مالی کردند و شش رسانۀ عراقی و بینالمللی نیز به عنوان همکاران رسانهای همایش حاضر بودند. افزون بر این، 25 همکار عراقی و بینالمللی از 15 کشور جهان در این همایش با مرکز گفتگوی رافدین همکاری داشتند. بازتاب رسانهای این همایش به حدی بود که هشتگ آن در روز سهشنبه 9/6/1400 به ترند نخست عراق در توییتر تبدیل شد.
جلسۀ افتتاحیۀ این همایش در ساعت 19:00 روز یکشنبه 7/6/1400 با سخنرانی شخصیتهای برجستهای همچون برهم صالح رئیس جمهور عراق، محمد الحلبوسی رئیس مجلس این کشور، زید الطالقانی رئیس هیئت امنای مرکز رافدین و مارتین هوت نمایندۀ اتحادیه اروپا در عراق آغاز شد. در این مراسم افرادی همچون جنین پلاسخارت رئیس هیئت سازمان ملل در عراق (یونامی)، دکتر سجادپور معاون وزیر خارجه ایران، ایرج مسجدی سفیر ایران در عراق و سید عمار حکیم رئیس جریان الحکمه حضور داشتند.
برنامههای روز دوشنبه 8/6/1400 با نشستی با عنوان “خاورمیانه: نزاعهای ادامهدار و راهحلهای موقت” آغاز شد که در آن افرادی مانند دکتر حیدر العبادی نخست وزیر اسبق عراق، دکتر سجادپور معاون وزیر خارجه ایران، دکتر محمد السلمی رئیس مرکز بینالمللی مطالعات ایران از عربستان و دکتر احمد اویصال مدیر مرکز اورسام از ترکیه به سخنرانی و گفتگو پرداختند. در نشست دوم که با عنوان “عراق در صد سال: مسیرهای پراضطراب و بحرانهای تجدیدشونده” برگزار شد، افرادی همچون هوشیار زیباری وزیر خارجۀ اسبق عراق و دکتر عباس کاظم پژوهشگر شورای آتلانتیک سخنرانی کردند. نشست سوم با حضور افرادی مانند نازنین محمد، وزیر مسکن و شهرسازی عراق و محمد شیاع سودانی عضو مجلس نمایندگان عراق برگزار شد.
نشست چهارم به موضوع “عراق و جامعۀ بینالملل: روابط همکاری و منافع مشترک” اختصاص داشت که در آن ایرج مسجدی سفیر ایران در عراق، برونو آنتونیو سفیر ایتالیا در عراق، ولید محمد سفیر مصر در عراق و علیرضا گونای سفیر ترکیه در عراق در آن به سخنرانی و گفتگو پرداختند. نشست پنجم که در خصوص “امنیت و دفاع” بود با حضور عثمان الغانمی وزیر کشور عراق، جمعه الجبوری وزیر دفاع عراق، قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی این کشور، عبدالوهاب الساعدی رئیس سازمان مبارزه با تروریسم در این کشور و دوک اولویانت، رئیس مرکز فارن پالیسی آمریکا برگزار شد. آخرین نشست روز دوشنبه به “برنامۀ اقتصادی عراق” اختصاص داشت و افرادی همچون دکتر خالد النجم وزیر برنامهریزی عراق و دکتر عدنان الزرفی نمایندۀ مجلس عراق در آن به سخنرانی پرداختند. پس از این نشستها، دو گفتگوی اختصاصی جداگانه با سید عمار حکیم، رئیس جریان الحکمه و لاهور شیخ جنگی، رئیس مشترک اتحادیه کلی کردستان برگزار شد.
برنامههای روز سهشنبه 9/6/1400 با نشستی دربارۀ ارتباطات و اینترنت و با حضور افرادی مانند دکتر نعیم العبودی رئیس کمیسیون رسانه و ارتباطات در مجلس عراق و سامان بوجان مدیر کل شرکت ارتباطات آسیاسل آغاز شد. در نشست دوم که با عنوان “جنبش تشرین: مسیرهای تغییر سیاسی” برگزار شد، افرادی همچون محمد النجار مشاور سیاسی هئیت سازمان ملل متحد و نمایندگان برخی احزاب عراق به سخنرانی پرداختند. نشست سوم به موضوع “فدرالیسم در عراق” اختصاص داشت و افرادی مانند بنکین ریکانی، وزیر سابق مسکن و شهرسازی عراق و اسعد العیدانی استاندار بصره از جمله سخنرانان آن بودند.
نشست چهارم موضوع “حشد الشعبی” را مورد بررسی قرار داد که در آن افرادی همچون عبدالامیر یارالله رئیس ستاد ارتش و ویلیام موریس رئیس مؤسسۀ قرن آینده به سخنرانی و گفتگو پرداختند. نشست پنجم که در خصوص “انرژی” بود با حضور هیبت الحلبوسی رئیس کمیسیون انرژی مجلس عراق و زید الیاسری نمایندۀ شرکت بریتیش پترولیوم برگزار شد. آخرین نشست روز دوشنبه به بحث “مبارزه با فساد” اختصاص داشت و افرادی همچون بشیر الحداد نایب رئیس مجلس عراق و لهیب هیجل پژوهشگر گروه بحرانهای بینالمللی در آن به سخنرانی پرداختند. پس از این نشستها، سه گفتگوی اختصاصی جداگانه با فالح الفیاض، رئیس حشد الشعبی، هادی عامری، رئیس ائتلاف فتح و رشید العزاوی، دبیر کل حزب اسلامی عراق برگزار شد. در پایان نیز بیانیۀ پایانی توسط دکتر حسن الزبیدی مدیر عامل مرکز گفتگوی رافدین خوانده شد.