آقای لیوینگستون سوانیانا – کارشناس مستقل سازمان ملل متحد در ارتقای نظم بین المللی دموکراتیک و عادلانه
در حالی که جهان هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس سازمان حقوق بشر را جشن می گیرد مایلم از شما به خاطر برگزاری چنین مجمع مهمی به این تناسب تشکر کنم. در این روز مهم جهان باید به بازنکری وضعیت خود پرداخته و خود را با آرمان ها و ارزش هایی که در این سند بسیار مهم در زمان تدوین و تاسیس به تاریخ 10 سپتامبر 1948 وفق دهد. کشورهای غرب آسیا در واقع باید خود را وقف تامین صلح و امنیت در درون مرزهای خود و در سطحی کلان تر در منطقه سازند. منطقه غرب آسیا در دوران توسعه اقتصادی پیشرفت های شگرفتی را رقم زده است. با این حال همچنان نیاز به ارتقای سطح صلح و امنیت در آن به شدت حس می شود.
بسیاری از کشورها در این منطقه تجربه مبتلا به درگیری هایی بوده اند کمااینکه این روزها نیز همچنان شاهد وقوع درگیری هایی در آن هستیم. برای تضمین صلح و احترام به حقوق بشر در غرب آسیا، کشورهایی که در حال حاضر درگیر مناقشه هستند باید تلاش خود را برای صلح مضاعف کنند. ما باید ابزارهای صلح آمیز را برای تضمین ثبات کشورهای خود و برخورداری از حقوق بشر برای مردم خود ترویج کنیم. اعلامیه جهانی حقوق بشر از همه مردم در همه اقشار میخواهد تا اطمینان حاصل کنند که ارزشهایی که بیان میشوند رعایت میشوند و مورد درخواست همگان قرار میگیرند.
بنیاد فوداسون کمک بسیار مهمی به این تلاش ها می کند. ما باید در سازمان مبتنی بر اعلامیه جهانی حقوق بشر، به تهدیدها و چالشهای کنونی جهانی بپردازیم. از جمله ضرورت صلح و امنیت و ضرورت ایجاد محیطی مناسب برای برخورداری هرکس از حقوق خود است، ما باید به مسئله تغییر اقلیم بپردازیم، باید به استفاده از عقل و فن آوری های روز بپردازیم و همچنین تا حد امکان اطمینان حاصل کنیم که دولت ها در قالب چندجانبه گرایی حرکت می کنند.
در بستر جهانی ما دولت هایی را می بینیم که به طور فزاینده از قدرت خود در مسیر یکجانبه گرایی بهره گرفته و به این واسطه تحریم هایی را علیه برخی کشورها اعمال می کنند که درد و رنجی ضمنی را بر مردم نیز تحمیل خواهد کرد. ایران یکی از کشورهایی است که امروز تحت تحریم بوده و از آن رنج می برد. سازمان ملل و دولت های عضو باید روند چندجانبه گرایی را اختیار کرده و از آن به عنوان ابزاری برای مقابله با نقض روندهای دموکراتیک در دنیا استفاده کنند. ایران نیز به تلاض مضاعف خود در راستای رعایت حقوق شهروندان ادامه داده و تضمین خواهد کرد که یک عضو محترم در صحن سازمان ملل خواهد بود.
همان گونه که ما در پی تحقق آرمان ها و ارزش های مردم خویش هستیم باید عزم و اراده جوامعی که از خط مشی صلح و امنیت جهانی فاصله دارند را نیز تقویت نماییم. در این راستا ما باید بستری مهیا سازیم که حتی کسانی که ممکن است در جوامع بشری مورد ظلم واقع شوند بتوانند ابراز وجود کرده و فرصت دسترسی به نیازمندی ها خود را داشته باشند. در واقع دولت ها باید زمینه تامین حقوق شهروندان را فراهم ساخته و کرامت فردی آنان را حفظ کنند.
یکی از وظایفی که به عنوان کارشناس مستقل سازمان حقوق بشر بر عهده من گذاشته شده روشن ساختن تمامی مسائلی است که با برابری و دموکراسی ارتباط پیدا می کنند. من و همکارانم مبتنی بر بند چهارده اعلامیه جهانی حقوق بشر خود را موظف می دانیم که در همه تلاش هایی که در راستای تقویت احترام به حاکمیت قانون و بسط دموکراسی در سراسر جهان صورت می گیرند مشارکت داشته باشیم. در همین راستا من همواره موضوعاتی را که مرتبط با بهبود شرایط اقتصادی در دنیا و همچنین حکمرانی خوب بوده را در دیدارها و گفت و گوها مطرح کرده ام. یکی از حوزه هایی که در آن زمینه به فعالیت پرداخته ام ایجاد فضا و بستری برای مشارکت هر چه بیشتر جوانان در امر تصمیم سازی و تصمیم گیری بوده است. من امیدوارم این کنفرانس به برخی از چالش های مطرح پرداخته و پیشنهاداتی در این زمینه ارائه دهد. در همین راستا یک بار دیگر می خواهم از زحمات بنیاد فوداسون تشکر کنم و امیدوارم بتوانم شما را در ادامه راه یاری کنم. من مشتاقانه منتظر شنیدن خبرها درباره اقدامات شما هستم و از شما دعوت می کنم که تلاش خود را دوچندان سازید. همچنین از شما دعوت می کنم که این پیام را در غرب آسیا منتشر سازید تا همه شهروندان در این منطقه بتوانند از بهترین و بالاترین استانداردهای زندگی لذت ببرند. همان گونه که در چارچوب اهداف توسعه پایدار مطرح شده من همچنین به شما کمک خواهم کرد که از نشست آتی سازمان ملل برای بیان مطالب خود استفاده کنید.
ما به چنین چارچوب هایی برای بیان دغدغه های منطقه خود احتیاج داریم تا بتوانیم از این طریق امید تحقق برابری و دموکراسی را برای همگان به واقعیت تبدیل کنیم. از شما متشکرم.