اگر آمریکا مداخلات نظامی را متوقف کند، چشم‌اندازهای صلح در غرب آسیا بسیار افزایش‌ می‌یابد

کتی کلی، رئیس هیئت مدیرۀ مؤسسۀ جهان فراسوی جنگ:

“اگر آمریکا مداخلات نظامی را متوقف کند، چشم‌اندازهای صلح در غرب آسیا بسیار افزایش می‌یابد.”

 

خانم کتی کلی سخنانش در موضوع «نقش دولت ایالات متحدۀ آمریکا در برهم‌زدن صلح در غرب آسیا» را با اشاره به مراسم یادبود دکتر مارتین لوتر کینگ آغاز کرد که دولت آمریکا را بزرگترین تولیدکنندۀ خشونت در جهان امروز دانسته بود. خانم کلی پس از این اشاره، به عنوان یک آمریکایی بابت فروش سلاح‌ها، طولانی‌کردن جنگ‌های غرب آسیا، باعث آوارگی و سوگواری شدن مردم منطقه، خرابی خانه‌ها به سبب حملات نظامی و شکنجه و زندانی‌کردن غیرقانونی افراد بیگناه، از مردم غرب آسیا عذرخواهی کرد. وی آمریکایی‌ها را ملزم دانست تا به دنبال پرداخت غرامت‌هایی در قالب بازسازی، کمک نامحدود به بهبود اقتصادی، کمک به پناهندگان و پذیرش آن‌ها باشند. از دیدگاه وی، ایالات متحده باید پاسخگوی مردم نسبت به تخریب خانه‌هایشان به وسیلۀ سلاح‌های آمریکایی باشد و فروش سلاح به رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی را که باعث تشدید جنگ در غرب آسیا‌ می‌شود، متوقف کند.

رئیس هیئت مدیرۀ مؤسسۀ جهان فراسوی جنگ تأکید کرد: «اگر ایالات متحده مداخلات نظامی را متوقف کرده و پایگاه‌های خود را برچیند، چشم‌اندازهای صلح در غرب آسیا بسیار افزایش‌ می‌یابد.» وی با اشاره به دیدگاه غیرانسانی دولت آمریکا به مردم غرب آسیا، به نقل از دکتر مارتین لوتر کینگ افزود: «جنگ‌ها به این دلیل ادامه می‌یابد که مردم در صدد آن برمی آیند که «دیگری»، یعنی دشمن خود را خارج از انسانیت تلقی نمایند.» خانم کلی در همین راستا به سیر انتقال یک سلام از آریزونا به هواپیماهای جنگی عربستان سعودی و افتادن آن بر سر یمنی‌هایی که در حال جشن‌گرفتن بودند، پرداخت و گفت: «خبرنگاری آمریکایی به نام جفری، سفر یک اسلحه ساخت ایالات متحده را از آریزونا به مقصد نهایی دنبال کرده و نهایتا مشاهده کرده است که این اسلحه در صورت مردی که فکر‌ می‌کرد دلیلی برای جشن گرفتن دارد جای گرفته است.»

این فعال صلح آمریکایی ادامه داد: «یکی از راه‌هایی که به ما در مشاهدۀ حس انسانیّت مشترکمان کمک‌ می‌کند، این است که بپذیریم بزرگترین چیزی که ما را تهدید‌ می‌کند، اقداماتی است که در محیط‌زیست خود انجام می‌دهیم. ما نمی‌توانیم شروع به حل و فصل مشکل وحشت فروپاشی زیست محیطی و فاجعه آب‌وهوایی کنیم، مگر اینکه شروع به همکاری ‌بین‌المللی نموده و از همه دانشمندان خود بخواهیم به طور مشترک به دنبال راه‌حل‌هایی برای معضلاتی همچون تغییرات آب‌وهوا، بیماری‌های همه‌گیر و تکثیر سلاح‌های هسته‌‌ای باشند. ما دیگر نمی‌توانیم در صدد استفاده از راه حل‌های نظامی باشیم که بنا به تعبیر دکتر کینگ همچون یک «لوله تخلیۀ شیطانی» عمل کرده و منابعی را که ما برای بقا نیاز داریم، به درون خود کشیده و نابود‌ می‌کند.» وی در پایان سخنانش گفت: «در میان کشورهایی که بیشترین آسیب را در برابر پیامدهای گرمایش جهانی و فروپاشی زیست محیطی متحمل شده‌اند، برخی از فقیرترین کشورهای غرب آسیا قرار دارند. من به ویژه به افغانستان، پاکستان، یمن و غزه فکر‌ می‌کنم. ما باید راه‌هایی برای کمک به افرادی که با ماه‌های سرد زمستان مواجه هستند و غذای کافی در اختیار ندارند، پیدا کنیم.»