باغ موزه هرندی
در دوره قاجار باغهای متعددی در کرمان احداث شد که باغ هرندی یکی از آنها است. محمدرضاخان عدلالسلطان که یکی از صاحبمنصبان نظامی کرمان بود، در سال ۱۲۹۰ قمری/۱۲۵۲ خورشیدی باغ را خارج از حصار کرمان ساخت. نقشهی ساختمان مرکزی باغ که موزه باستانشناسی کرمان و موزهی سازهای سنتی در آن قرار دارد، را مرتضی قلی اسفندیاری، پسر عدل السلطان، در حدود سال ۱۲۶۶ خورشیدی از فرانسه برای پدرش فرستاد. طرح ساختمان تلفیقی از نقشهای فرنگی و معماری ایرانی است.
ساختمان مرکزی در دوطبقه، در قسمت شمالی باغ و در کنار آبنماهای مختلف بنا شده و مساحت تقریبی زیربنای آن حدود ۲۰۰۰ متر مربع است. عمارت باغ موزه هرندی در دو طبقه ساخته شده است که دارای سقف گنبدی با عمق کم است. جنس کف آن آجر سنتی قدیمی بوده که اکنون سرامیک شده است. در روی ساختمان و در مرکز پشت بام، کلاه فرنگی وجود دارد که چندضلعی است و نور را تأمین میکند.
باغ در ۱۸ آذر ۱۳۵۴ با شماره ۱۱۷۰ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
باغ موزه چهار غرفه دارد. در غرفهها آثار کشف شده از ظروف سفالی، سنگی، فلزی، شیشهای و کتیبههای سنگی قرون مختلف از جمله دوران اسلامی، آمیختهای از فرهنگ یونان و آسیای مرکزی نگهداری میشود. اکثر آثار تاریخی که در این موزه نگهداری میشوند، از حوزهی هلیلرود (جیرفت) و شهداد به دست آمدهاند.