جاذبههای طبیعی کرمان
کویر لوت شهداد:
از جمله مناطق طبیعی کرمان که همواره مورد توجه ایرانگردان و جهانگردان قرار داشته کویر لوت شهداد است. گرمترین نقطه کره زمین با درجه حرارت ۷۰٫۷ درجه سانتیگراد در این کویر قرار دارد. دیگر جاذبه طبیعی این منطقه کلوتهای شهداد است که بزرگترین عارضه کلوخی طبیعی دنیا بهشمار میآید و به عنوان منحصربهفردترین و جذابترین عارضه کویر نام برده میشود. کلوتها در اثر فرسایش آبی و بادی طی هزاران سال شکل گرفتهاند و از دور مانند شهری بزرگ اما بدون جمعیت به نظر میآیند.
گندم بریان
گندمبریان یا ریگسوخته مجتمع تپه هایی است پوشیده از گدازههای آتشفشانی به مساحت ۴۸۰ کیلومتر مربع که در ۸۰ کیلومتری شمال شهر شهداد در کویر لوت در استان کرمان قرار دارد.این منطقه در شرق رودخانه شور قرار دارد و به دلیل گرمای بسیار زیاد هوا حیاتی در آن وجود ندارد.
گندم بریان پوشیده از سنگها و گدازههای بازالتی سیاهرنگ آتشفشانی است و همین پوشش سیاه آتشفشانی موجب بالا رفتن شدید گرما در این منطقه میشود. این منطقه پستترین منطقه داخلی کشور ایران نیز محسوب میشود و این موضوع نیز از دیگر دلایل گرمای شدید آن است. بنا بر تحقیقات کارشناسان در گندم بریان در منطقهای به طول ۲۰۰ کیلومتر و عرض ۱۵۰ کیلومتر هیچ موجود زندهای زندگی نمیکند. مجتمع تپه های گندم بریان نیز ۴۸ کیلومتر طول، ۱۰ کیلومتر عرض و ۴۸۰ کیلومتر مساحت دارد. این محوطه در ۸۰ کیلومتری شمال شهداد و ۳۰۰ متر بالاتر از سطح دریا قرار دارد. فصل زمستان و اوایل بهار زمان مناسبی برای بازدید گردشگران از این منطقه است. کوههای پوشیده از برف و سرد ارتفاعات سیرچ کرمان نیز از این محل قابل مشاهده است. بخش شمالی گندمبریان با دشتهای پیرامونش همسطح میشود و تنها خاک سیاه رنگش (گدار باروت) سبب میشود که به اشتباه آن را همسطح تپه های گندم بریان تصور کنیم.
گندم بیان به عنوان گرمترین نقطه جها معروف است.
کوه هزار:
با ۴۵۰۱ متر ارتفاع، چهارمین کوه مرتفع ایران و مرتفعترین قله جنوب کشور است. روستاهای دامنه کوه هزار، با آب و هوایی دلپذیر و آبشار راین که در دل این کوه قرار دارد، در فصل بهار و تابستان پذیرای میهمانان زیادی است. این کوه سرچشمه رودخانه بزرگ هلیل رود است. همچنین مرتفعترین مناطق مسکونی ایران روستاهای باب زنگی و اردیکان با ارتفاع بیش از ۳۳۰۰ متر در کوه هزار قرار دارند.
باغ فتحآباد:
این باغ در ۲۵ کیلومتری شهر کرمان قرار دارد و در سال ۱۲۵۵ هجری خورشیدی توسط فضلعلی خان بیگلربیگی از حاکمان کرمان در زمان قاجاریه ساخته شدهاست و ۱۳۵سال قدمت دارد.
عمارت اصلی مجموعه انتهای شمال باغ و در دو طبقه احداث گردیده است و در سمت جنوب بنا حیاط مستطیل شکل شمالی جنوبی و در امتداد شمال به جنوب عمارت حوض آب، مشهور به حوض آئینه، جلوه خاصی به چشم انداز عمارت بخشیده است. به فاصله حدود سی متری ضلع شرقی، بنای اصلی عمارت چهار فصل قرار دارد که در یک طبقه پلان منسجم و چهارگوش مربع، بنا گردیده است.
باغ عمارت فتح آباد در سال 1352 توسط مرحوم رستم خان امیری وقف گردید و در سال 1393_ 1394 به همت علیرضا رزم حسینی استاندار کرمان و به وسیله موسسه اجرایی بنیاد توسعه عمران موقوفات استان کرمان، مرمت و احیا گردید.
این باغ دارای بخش کشاورزی می باشد که می توان آن را به بخش های زیر تقسیم کرد:
باغ گیاهان دارویی: بزرگترین کلکسیون گیاهان دارویی جنوب شرق کشور
باغ میوه: کشت درختان میوه ای از جمله انجیر، زرشک، زیتون، گلابی، سیب، هلو، شلیل، به، انار، عناب، آلو و …
فضای سبز: شامل سه باغ به نام های باغ کوشک، اختیارآبادی و گلخانه است
دفتر مطالعات گیاهان دارویی: انجام کارهای تحقیقاتی و همکاری با پایان نامه های دانشجویی
گلخانه: نگه داری و تکثیر انواع گل و گیاهان زینتی و گیاهان دارویی
باغ دیلمقانی(پرورشگاه دیلمقانی)
احمد یزدان پناه معروف به دیلمقانی مرد ثروتمند و خیری بود که در سال 1323 هجری شمسی در کرمان می زیسته است. وی تولید کننده فرش بود اما ثروت خود را صرف کشاورزی و آبادنی روستاهای کرمان می کرد. کیفیت فرش های وی به گونه ای بود که تجار زیادی از کشورهای مختلف جهان نظیر انگلیس، آلمان و به ویژه آمریکا با وی داد و ستد می کردند. این موضوع باعث شد وی کارخانه های خود را توسعه دهد و به غیر از کرمان در زرند، راور و ماهان و بسیاری از روستاهای منطقه کارخانه هایی دایر نماید و با این کار تجارت فرش آن عصر در استان کرمان را به انحصار خود درآورد. وی در طول حیاتش اقدام به احداث یک مرکز نگهداری کودکان بیسرپرست یا همان پرورشگاه کرد. این پرورشگاه در حقیقت خانه شخصی وی در خیابان زریسف بود که در زمان حیاتش آن را وقف کرد و بعد از مرگش به نام باغ یا پرورشگاه «دیلمقانی» مشهور شد.