مذاکرات ایران و عربستان در عراق به کجا می‌انجامد؟

به گزارش روابط عمومی بنیاد گفتگو و دوستی ملل، یک گفتگوی زنده در مورد “سرانجام مذاکرات ایران و عربستان در عراق” در روز چهارشنبه، 19 خرداد 1400 برگزار شد.

به همت بنیاد گفتگو و دوستی ملل و با همکاری “انجمن عراقی دفاع از حقوق روزنامه‌نگاران“، یک گفتگوی زنده با حضور رئیس این انجمن، آقای ابراهیم السراج درباره “سرانجام مذاکرات ایران و عربستان در عراق”  برگزار شد.

در این گفتگو که در روز چهارشنبه، 19 خرداد 1400 انجام شد، محورهای گوناگونی مورد بحث قرار گرفت. در محور نخست، علت اقبال ایران و عربستان در شرایط کنونی به مذاکرات بررسی شد. آقای سراج در این رابطه بیان کرد: “جمهوری اسلامی ایران وارد مذاکرات شد تا ثبات سیاسی و امنیتی در منطقه را تأمین کند، در حالی که عربستان سعودی می‌خواهد زخم‌های خود را که ناشی از جنگ در یمن است، التیام بخشد و سیاست حمایت از تکفیری‌ها را تغییر دهد. رئیس انجمن عراقی دفاع از حقوق روزنامه‌نگاران در مورد دلیل انتخاب عراق برای میزبانی این مذاکرات صحبت کرد و گفت: کشورهای حوزه خلیج فارس در اردوگاه عربستان هستند و امکان انجام مذاکرات بی‌طرف در آنها وجود ندارد، اما عراق چنین نیست. وی همچنین به برخی از مشکلاتی که بین عراق و عربستان سعودی وجود دارد، اشاره نمود و از سوی دیگر، روابط جمهوری اسلامی ایران و عراق را مستحکم عنوان کرد.

رئیس انجمن عراقی دفاع از حقوق روزنامه‌نگاران اظهار داشت که مذاکره، انتخاب افراد عاقل و حکیم است و نباید برای هیچ کس نقطة ضعف به شمار رود. وی همچنین در مورد امنیت و ثبات سیاسی در منطقه، به ویژه عراق، صحبت کرد و بیان کرد که این امر از طریق مذاکرات ایران و عربستان قابل حصول است. از دیدگاه وی، انتخابات ریاست جمهوری در ایران تاثیری در مذاکرات فعلی ندارد، زیرا سیاست جمهوری اسلامی ایران در مسائل بین المللی، سیاستی ثابت است و با تغییر رئیس جمهور، تغییر نمی‌کند. وی افزود: “موفقیت در مذاکرات به میزان جدی بودن ریاض در این مذاکرات بستگی دارد، زیرا جمهوری اسلامی ایران همیشه دست خود را برای صلح دراز کرده است.” وی بیان کرد که برقراری روابط بین ایران و عربستان سعودی با کاهش اقدامات خصمانه رسانه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران و جلوگیری از گمراه کردن افکار عمومی، بر توسعه گفتگو بین مردم ایران و مردم کشورهای عربی تأثیر می گذارد. آقای سراج در پایان تأکید کرد که همۀ مردم منطقه به دنبال صلح و ثبات هستند و هیچ‌کس خواهان جنگ و درگیری در منطقه نیست.

خروج از نسخه موبایل