نشست تخصصی سمنهای ایرانی با هیات گزارشگر ویژه سازمان ملل در موضوع تاثیر منفی اقدامات قهری یکجانبه بر بهره مندی از حقوق بشر به میزبانی بنیاد گفتگو و دوستی ملل برگزار گردید.
در راستای مأموریت گزارشگر ویژه سازمان ملل در موضوع تأثیراقدامات قهری یک جانبه (تحریمهای ظالمانه) بر برخورداری از حقوق بشر، نشستی در محل بنیاد گفتگو دوستی ملل و با حضور 7 سازمان مردم نهاد در روز پنجشنبه مورخ 22 اردیبهشت ماه برگزار شد. این جلسه که به دلایل غیر مترقبه در غیاب خانم دوهان و با حضور دستیاران ارشد ایشان، آقایان کریستف پشو و دامیانوس سرفیدیس تشکیل شد، با خیر مقدم و سخنرانی کوتاهی از مدیر عامل محترم بنیاد افتتاح گردید.
در ادامه این جلسه، آقای کوهیان از اتحادیه تولیدکنندگان فیلم و برنامه های تصویری به سخنرانی پرداختند. ایشان به مشکلات مالی و تکنولوژیک ناشی از تحریم های ظالمانه ایالات متحده که صنعت فیلم سازی کشور را با مشکلاتی روبه رو ساخته و باعث تضییع حقوق فیلمسازان و هنرمندان شده است؛ به طرز مستوفایی اشاره داشتند.
سپس، دکتر پیروز ارجمند به نمایندگی از جامعه موسیقی کشور، به نقش مخرب تحریم های فراسرزمینی و یک جانبه از جمله تأثیر آن بر تعداد دانشجویان و هنرجویان حوزه موسیقی، تعداد ارکسترهای فعال در کشور و کمیت و کیفیت ابزارآلات مورد نیاز هنرمندان پرداختند.
آقای دکتر اسلامی فرد به نمایندگی از شرکت بیمه رازی، به مشکلات و موانع ناشی از تحریم صنعت بیمه در ایران پرداخت. وی مشخصا، به مشکلات رانندگان ایرانی کامیون و تریلر در خارج از مرزهای کشور اشاره کرد که به دلیل عدم امکان پوشش بیمه ای، حقوق مسلم شان ضایع می شود. از سوی دیگر، این تحریم ها به دلیل پایین آوردن سطح کیفی خودروهای ایرانی، باعث فوت مضاعف مردم بی گناه می شوند.
همچنین، آقای عابدین زاده به نمایندگی از انجمن خانواده ناشنوایان ایران، به مشکلات ناشی از اقدامات قهری یک جانبه برای ناشنوایان ایران، از جمله بر قیمت و کیفیت سمعک مورد استفاده از سوی گروه های مورد نظر اشاره داشتند.
در ادامه، خانم غفاری از سوی انجمن اتیسم ایران گزارش خود را ارائه داد. وی به مشکلات ناشی از تحریم هایی پرداخت که این بیماران در حوزه دسترسی به آموزش، منابع مالی و دارو های مورد نیاز با آن مواجه هستند. آقای پولادوند به عنوان آخرین سخنران از موسسه پژوهشی رسانه ای ترور اسپرینگ به ارائه گزارش خود به دستیاران ارشد گزارشگر ویژه سازمان ملل پرداخت. وی در این سخنرانی به طور مفصلی، به همکاری سازمان های تروریستی همچون گروهک منافقین با ایالات متحده در تحریم بر علیه ملت و مردم ایران اشاره داشت. او در بخش دیگری از ارائه خود، به پولشویی و دیگر جنایت های گروهک منافقین به طور مشروحی پرداخت.
در نهایت آقای کریستف پشو، دستیار ویژه خانم دوهان، به عنوان آخرین سخنران این نشست؛ ابراز امیدواری کرد که در فرصت باقیمانده، سمن ها بتوانند گزارش های خود را به صورت مکتوب و همراه با داده ها و فکت ها و مثال های موردی و جزئی که نشان دهنده نقض حقوق بشر ناشی از اقدامات قهری یک جانبه باشد، برای او ارسال کنند. لازم به ذکر می باشد که؛ گزارشگر ویژه نتیجه گیری ها و توصیه های خود را در قالب گزارشی در سپتامبر 2022 به پنجاه و یکمین جلسه شورای حقوق بشر ارائه خواهد کرد.