عزالدین المحمدی – رئیس مؤسسۀ اندیشۀ انسانی

بسم الله الرحمن الرحیم
دوستان ارجمندم، خانم‌ها و آقایان شرکت‌‌کننده در این همایش
السلام علیکم و رحمت الله و برکاته
در ابتدا از جناب آقای دکتر مسعود روان‌خواه، رئیس بنیاد گفتگو و دوستی ملل و همچنین از آقایانی که در این مؤسسه مؤثر و سخاوتمند فعال هستند و چند روز پیش، نیز در این ‌‌بنیاد در پایتخت جمهوری اسلامی ایران، تهران، پذیرای ما بودند، تشکر و قدردانی می‌کنم. همچنین از دعوت ارزشمند ایشان از ما برای شرکت در ششمین همایش بین‌المللی که تحت شعار «آینده صلح و حقوق بشر در غرب آسیا» برگزار می‌شود، بسیار سپاسگزارم.
عنوان و موضوع سخنرانی امروز ما، ترور صلح و جراحت حقوق بشر در کشورهای ما در غرب آسیا است. همه ما در انتظار مژده صلح در تمامی کشورهای غرب آسیا بودیم و خیر برای مردم عزیزمان که دوستدار صلح هستند و همچنین احترام دولت‌ها در کشورهای منطقه به کرامت انسانی و ملت‌ها را آرزو داشتیم؛ اما با توجه به اتفاقاتی که در منطقه طی ماه‌های سنگین [اخیر] بر سر ملت‌های منطقه رخ داد و می‌دهد، همچنان این آرزوهای ما سراب است.
بحران‌های حقوق بشر از خلأ به وجود نمی‌آیند، بلکه از بی‌‌توجهی دولت‌‌‌هایی به وجود می‌آیند که به تعهدات قانونی، ‌‌‌بین‌المللی و انسانی به حقوق بشر در کشورهایشان عمل نمی‌کنند. حقوق بشر به اسم دموکراسی دروغین و قوانین بین‌المللی‌ای که ابر قدرت‌ها با دوگانگی سنگینی با آن‌ها برخورد می‌کنند، پایمال‌ می‌شود.
بیش از یک سال‌ است که آسمان کشورهای ما را ابرهای سیاه و تاریکی پوشانده است، [ابرهایی ناشی از] جنایاتی که در حق انسانیت، مشروعیت ‌‌‌بین‌المللی و صلح توسط رژیم غاصب صهیونیستی در حق ملت فلسطین و لبنان اتفاق افتاده است و جنایت‌هایی که این رژیم در غزه و پیرامون آن و جنوب لبنان مرتکب شده است.

[به سبب] جنایات نفرت‌انگیز و تروریستی‌ای که رژیم غاصب صهیونیستی انجام داده است، پیشانی انسانیت و جامعۀ بین‌المللی از [شرم] آن‌ها تر است و ننگ [این جنایت‌ها] تا روز قیامت باقی است. جنایت‌هایی که ابرقدرت‌ها و دولت‌ها در برابر آن‌ها سکوت اختیار کرده‌اند و می‌توان آن‌ها را در ادامه خلاصه کرد:
۱. جنایات ‌نسل‌کشی و جنایات جنگیِ علیه بشریت و شهروندان شامل زنان و کودکان و کهنسالان در نوار غزه و شهرهای امن پیرامون آن.
۲. بمباران و حملات وحشیانه و هجوم علیه شهرها و مناطق غزه و جنوب لبنان که منجر به تخریب و ویرانی کامل در نوار [غزه] و جنوب لبنان گشته است.
۳. بمباران و حمله به زیرساخت‌های شهری، بیمارستان‌ها، مدارس، مساجد، کلیساها، پناهگاه‌ها، مراکز آوارگان و همچنین کادر‌های پزشکی متعلق به صلیب سرخ و هلال احمر و دفاع شهری و گروه‌های امداد مورد حمایت مطابق با حقوق ‌‌‌بین‌الملل بشردوستانه و معاهدات ژنو.
۴. عملیات کوچاندن اجباری و مجازات دسته‌جمعی شهروندان و غیرنظامیان از محل سکونت خود به جنوب نوار غزه بدون هیچ‌گونه پناهگاه.
۵. اعدام‌های جنگی و بدرفتاری و تحقیر بازداشت‌شدگان.
۶. به‌کارگیری تسلیحات ممنوعۀ بین‌المللی و بمب‌های فسفر سفید.
ارتکاب این جنایات که جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت و جنایات ‌نسل‌کشی علیه شهروندان‌ می‌باشند، با چراغ سبز و حمایت همه‌جانبه دولت ایالات متحده آمریکا که شریک جنایت‌های رژیم غاصب صهیونیستی است، صورت پذیرفته است. این جنایات، جنایاتی تروریستی است که رژیم غاصب آن را با حمایت و پشتیبانی ابرقدرت‌ها و پیشاپیش آن‌ها، ایالات متحده آمریکا علیه کشورها و ملت‌های منطقه و علیه صلح و ثبات ‌‌‌بین‌المللی در منطقه و جهان اعمال می‌کند. سازمان‌های ‌‌‌بین‌المللی و در رأس آن سازمان دیده‌بان حقوق بشر، سازمان عفو بین‌الملل، گزارشگران سازمان ملل متحد و کارشناسان حقوق بشر این جنایات را در گزارش‌های دوره‌ای خود ثبت نموده‌اند.
این امر نیازمند حمایت مردمی، رسمی و دیپلماتیک همه ما در محافل ‌‌‌بین‌المللی، در راستای محکوم کردن مسئولین دولتی و نظامی و واگذاری آن‌ها به دادگاه‌های بین‌المللی جنایی به اتهام ارتکاب جنایات جنگی، تجاوز، ‌نسل‌کشی و [جنایت] علیه بشریت و در زمینه تحقق صلح در کشورهایمان و ملت‌های دوستدار خیر، انسانیت و احترام به حقوق بشرمان است.
همه ما وظیفه‌ای از روی همبستگی، اخلاق مدارانه و انسانی داریم که نقشه آینده صلح و حقوق بشر را برای کشورها و ملت‌هایمان به منظور سلامت نسل‌های آینده از افراط و تروریسم ترسیم کنیم. در اینجا، عمل به موارد ذیل ضروری‌ می‌باشد:
۱. تحقق گفتگوی ایجابی و سازنده، مبتنی بر احترام به اصول و آرمان‌های ملت‌ها در بین کشورها، به منظور تحقق صلح و ثبات در منطقه و گنارگذاشتن اختلافات و عدم بازگشت به درگیری‌ها و بحران‌ها.
۲. تحقق امنیت انسانی برای ملت‌ها و جوامعمان از طریق تأمین نیازمندی‌های ذیل:
۱. حمایت از امنیت شخصی افراد
۲. تأمین مشارکت سیاسی افراد و همچنین مشارکت آن‌ها در اداره حکومت
۳. تأمین امنیت غذایی ایشان
۴. تأمین مستلزمات سلامت و بهداشت افراد
۵. حمایت از خانواده و روابط اجتماعی در جامعه
۶. تأمین حق آموزش و پرورش برای ایشان
۷. تأمین عدالت و ضمانت‌های دادرسی‌های عادلانه و دفاع از خود در برابر قوۀ قضائیه
۸. تأمین آزادی اندیشه و رسانه و دستیابی به اطلاعات
۳. تحقق نیازمندی‌های توسعۀ پایدار برای جامعه از طریق تحقق اهداف هفده‌گانه توسعۀ پایدار که توسط سازمان ملل متحد به منظور برقراری سلامت، شکوفایی، بهداشت، عدالت، برابری، حق کار، آموزش، محیط زیست پاک و غیره در جامعۀ شکوفا وضع گردیده است، صورت‌ می‌پذیرد.
در پایان، برای همایش شما، توفیق و موفقیت و همچنین استخراج توصیه‌‌‌هایی که صلح پایدار و هماهنگ‌سازی مفاهیم حقوق بشر و تحقق آن را در جوامع و کشورهایمان که در تلاش برای گرایش به خیر هستند، برقرار‌ می‌سازد، آرزومندم.
والسلام علیکم و رحمت الله و برکاته