الموت

Alamut-qazvin

الموت

الموت یکی از مهمترین جاذبه‌های گردشگری استان قزوین است که در فاصله نزدیکی از کلان شهر تهران واقع شده است و به سبب فاصله کمتری با بافت تاریخی قزوین همیشه دارای گردشگران داخلی و خارجی زیادی است.
قلعه الموت دژی تاریخی واقع در شمال شرقی روستای گازرخان در استان قزوین و بر بلندای صخره ای مرتفع به ارتفاع ۲۱۶۳ متری است. طبق روایاتی در سال ۴۸۶ هجری شخصی به نام حسن صباح این قلعه را تصرف می کند و به همین دلیل الموت را به نام دژ حسن صباح هم می شناسند. حسن صباح در شهر قم به دنیا آمد و مدتی را هم در نیشابور گذرانده است و با افرادی مانند خواجه نظام الملک طوسی و عمر خیام همکلاسی بوده است. در سال ۴۶۹ هجری به قاهره می رود و ۳ سال درس می خواند و بعد از آن به ایران برمی گردد و به الموت می رود و در آن مستقر می شود. در وصف او گفته اند که مردی مرموز، خوش فکر و پرهیزکار بوده است.
درباره معماری و سبک ساخت قلعه الموت باید گفت که از ۲ قسمت شرقی و غربی ساخته شده است و ۱۲۰ متر ارتفاع دارد. در اطراف این قلعه به هر طرف که نگاه کنید، پرتگاه هست و برای ورود به آن فقط یک راه وجود دارد که از سمت شمال شرقی این دژ است. در بخش جنوبی این قلعه اتاقی کنده شده است که گفته می شود از آن به عنوان بخشی برای نگهبانی استفاده می شده است.
در اطراف این قلعه صخره های قرمز رنگی وجود دارد و منظره ای که از این قلعه به پرتگاه های اطراف وجود دارد واقعا دیدنی است. همان طور که گفته شد در این قلعه افراد خاصی زندگی می کرده اند و به همین دلیل طبیعتا نیاز به دسترسی به آب داشته اند و به همین دلیل در این قلعه آب انبرهایی ساخته شده است که به هنرمندانه ترین شکل ممکن طراحی شده است. در دل سنگ و صخره ها هم آبراه هایی کنده شده است که آب را داخل این آب انبارها جاری می کرده است. آب را از چشمه ای به نام کلدر به این قلعه ی مستحکم می رسانده اند.
در سال ۶۵۴ هجری قمری قلعه الموت طبق دستور فردی به نام هلاکو تخریب و ویران شد و حتی آن ها این قلعه را آتش زدند و بعد از آن زمان هم به عنوان تبعید گاه و زندان کاربری پیدا کرد. در دوران قاجار هم حفاری های زیادی در این قلعه به امید پیدا کردن گنج انجام شد و همین موضوع باعث شد تا قلعه بیشتر از قبل تخریب شود.
این قلعه از شهر قزوین حدود ۱۰۸ کیلومتر فاصله دارد که برابر زمانی ۲ تا ۳ ساعته است. البته در طول مسیر مناظر زیبا و چشم نوازی وجود دارد و به همین دلیل مسیر آن مسیری خسته کننده نخواهد بود.

خروج از نسخه موبایل