هر ساله در21 سپتامبر، همه جا، شاهد گرامیداشت روز جهانی صلح هستیم. مجمع عمومی سازمان ملل این روز را برای تقویت آرمانهای صلح بین مردم و ملتها اختصاص داده است.
روز جهانی صلح در سال 1981، در قطعنامهای یکجانبه بوسیله سازمان ملل متح تصویب شد. سازمان ملل متحد در این روز از همه کشورها و مردم خواسته است تا ضمن گرامیداشت صلح و پایان دادن به خصومت ها با اقدامات آموزشی و اطلاع رسانی عمومی اهمیت صلح را یادآوری کنند.
امسال در سی و ششمین سالگرد اعلامیه مجمع عمومی برای نشان دادن حق بشر برای صلح، موضوعی با عنوان” همه با هم برای صلح: احترام، عزت و امنیت برای همه “ مطرح شده است که در آن افرادی که از سر اجبار و برای جستجوی زندگی بهتر مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شدهاند، منشا توجه قرار میگیرند. در طرح ” همه با هم برای صلح” سازمانهای نظام ملل متحد، 193 کشور عضو سازمان ملل متحد، بخشهای خصوصی و نهادهای مدنی، موسسات علمی و دانشگاهی و کلیه شهروندان در یک مشارکت جهانی به یکدیگر میپیوندند تا از تنوع، عدم تبعیض و پذیرش پناهندگان و مهاجران حمایت خود را اعلام کنند. ابتکار شکلگیری این موضوع به کمپینی که در 19 سپتامبر 2016 در اجلاس سازمان ملل برای پناهندگان و مهاجران راه اندازی شد، بر میگردد. از این رو امسال در روز جهانی صلح، تعهد و بسیج افراد در سراسر جهان به نفع پناهندگان و مهاجران نمود عینیتری خواهد یافت و تجربیات جوامعی که میزبان پناهندگان و مهاجران بودهاند و همچنین داستان کسانی که مجبور به فرار از خانههای خود شدهاند، به اشتراک گذاشته خواهد شد.
ایران نیز همراه با مردم دنیا این روز را جشن میگیرد و سفیران صلح و دوستی این کشور برنامههای متنوعی برای معرفی این روز برگزار مینمایند. همه میدانند که ایران همیشه امنترین کشور منطقه خاورمیانه بوده است کشوری که بخاطر امنیت و صلح و ثبات و انسان دوستیاش، سالیان دراز میزبان پناهندگان زیادی از کشورهای مختلف جهان بوده است و تجربیات متنوعی دارد. داستان زندگی پناهدگان، از آنهایی که در جنگ جهانی دوم از اروپا به ایران آمدهاند تا مهاجران و پناهندگانی که امروز ازکشورهای دیگر مانند عراق و افغانستان و سوریه و… در ایران زندگی میکنند، بسیار شنیدنی است.