روز درختکاری
تاریخچه روز درختکاری
روز درختکاری ابتدا در سال 1872 و در ایالت نبراسکای آمریکا و در تاریخ 10 آوریل (21 فروردین)، توسط فردی به نام Sterling Morton برگزار شد و گفته میشود که در آن روز بیش از 1 میلیون درخت کاشته شده است اما بعد از مدتی این تاریخ به آخرین جمعه ماه آوریل انتقال یافت.
امروزه بیشتر کشورهای دنیا روز درختکاری را محترم شمرده و در این روز به کاشتن درختها و نهالهای متفاوت اقدام میکنند. البته تاریخ این روز با توجه به آب و هوای هر کشور متفاوت است و بیشتر سعی میکنند تا در موقعی از سال این کار را انجام دهند که درخت قابلیت رشد کردن را داشته باشد. برای مثال میتوان به کشورهایی مانند آلمان، مصر، پاکستان، مکزیک اشاره کرد که روز درختکاری به ترتیب در روزهای 5 اردیبهشت، 26 بهمن، 27 مرداد و دومین پنجشنبه از ماه جولای است.
روز درختکاری در ایران
بسیاری از مورخین بر این باورند که روز درختکاری متعلق به زرتشت پیامبر ایرانی است و نوشتههای برخی دیگر هم گویای آن است که داریوش و کوروش هخامنشی در این روز که با جشن و شادمانی مردم همراه بود شرکت میکردند و درختی میکاشتند.
درختکاری در ایران دارای پشتوانهای از علایق ملی و سنت تاریخی است، تاریخ نشان میدهد که ایرانیان باستان، جشنهای خاصی داشتند و در این جشنها به درختکاری پرداخته و به خاک و زراعت احترام میگذاشتند.
در کشور ما روز درختکاری در 15 اسفند هر سال برگزار میشود و مردم با حضور در پارکها، جنگلها و اقصی نقاط شهر اقدام به کاشت نهالهای جوان میکنند. ایرانیها هر سال با کاشت درخت به استقبال سال نو رفته و در واقع با این کار نمادین در آستانه بهار زندگی را به زمین باز میگردانند. در این روز در مقابل بیشتر پارکها و فضاهای سبز و دیگر نقاط شهر نهالهایی به صورت رایگان در اختیار مردم قرار میگیرید.