دکتر محمد مصطفی زاده – سردبیر همایش
خانم ها، آقایان
بنیاد گفتگو و دوستی ملل، چهارمین همایش سالانه خود تحت عنوان “آینده صلح و حقوق بشر در غرب آسیا” را با حضور سخنرانان ارجمند از کشورهای مختلف جهان برگزار می کند. من به عنوان دبیر همایش از همه سخنرانان و مخاطبان این دوره از همایش تشکر و قدردانی می کنم.
دوره چهارم همایش بین المللی آینده صلح و حقوق بشر در غرب آسیا در شرایط بسیار حساسی نسبت به سال قبل برگزار می شود. در این ایام، ما با بحران های گوناگون جهانی در حوزه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و محیط زیست مواجه هستیم. جنگ روسیه-اوکراین، بحران انرژی و غذا، رکود اقتصادی، مسائل محیط زیستی و مشکلات ناشی از پاندمی اثرات منفی خود را به مرور تحمیل خواهند کرد.
در سطح منطقه غرب آسیا نیز مسائل مشابهی وجود دارند. از همه بیشتر، مساله دخالت قدرت بزرگ در امور داخلی کشورها و ضعف دیپلماسی و گفتگو بین کشورهای منطقه، باعث ایجاد تنش و درگیریهای مختلف شده اند. ما به عنوان یک بنیاد غیر دولتی و حامی گفتگو و صلح که تلاش میکنیم با ایجاد فضای دوستی و همبستگی، امکان همگرایی و تفاهم را در سطوح مختلف علمی، فرهنگی و سیاسی پیگیری کنیم؛ ما بیش از هر چیز تضعیف راه حلهای دیپلماتیک و عدم توجه به گفتگوهای جامع و سازنده بین ملت ها و دولت ها را مانع توسعه و پیشرفت در منطقه غرب آسیا می دانیم. فوداسان در طول سالهای فعالیت خود و همچنین در دوره های مختلف این همایش، سعی کرده است به رویکردی فراملی، فرامذهبی و غیرسیاسی پایبند بماند. تیم فوداسان در سالهای گذشته توانسته است، قدمهای مهمی را در چارچوب دیپلماسی عمومی در جهت حمایت از حقوق بشر در داخل و خارج از ایران بردارد. ما امیدواریم که در ادامه این مسیر سخت بتوانیم با هم افزایی جامعه مدنی و همکاری با سمن های کشورهای مختلف، اقدامات موثرتری را در سطح منطقه و جهان انجام دهیم.
چهارمین دوره از همایش بین المللی آینده صلح و حقوق بشر در غرب آسیا، همچون دوره های گذشته به صورت ترکیبی برگزار می شود. ما دست دوستی و همکاری خود را به سوی تمامی فعالان حقوق بشر و حامیان صلح در جای جای جهان دراز می کنیم.