اعضای بنیاد گفتگو و دوستی ملل، ملاقاتی خصوصی با جناب آقای الفرارجی، گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره حق توسعه در دفتر سازمان ملل متحد در ژنو- سوئیس داشتند. این جلسه، روز دوشنبه 21 شهریورماه 1401؛ با حضور گزارشگر ویژه و دستیار ارشد مشارالیه؛ خانم آنتونلا پاولوا و سه تن از اعضای بنیاد برگزار شد. در این دیدار، موسسه و سابقه فعالیت های آن به گزارشگر ویژه تشریح شد. ایشان ضمن استقبال بسیار گرم از اعضای بنیاد، در ادامه توضیحاتی درباره مأموریت خود داد.
دکتر الفرارجی در بخش مهمی از بیانات خود و در پاسخ به دعوت مدیرعامل محترم برای حضور در ایران؛ به دو مسیر متفاوت برای سفر به ایران اشاره کردند که هر کدام فرایند و الزامات خود را دارد. اولی؛ مسیر رسمی و حقوقی است که به دعوت دولت ایران ممکن می شود اما دومی؛ در قالب آکادمیک و یا دعوت از سوی سمن های ایرانی امکان پذیر می باشد. ایشان همچنین با گشاده رویی، از حضور در برنامه های مجازی بنیاد استقبال کردند. در پایان این دیدار، هدیه ای به رسم یادبود به همراه آثار و بروشورهای بنیاد به ایشان تقدیم شد.
شورای حقوق بشر در قطعنامه 33/14 خود در 29 سپتامبر 2016، مأموریت گزارشگر ویژه در مورد حق توسعه را تعیین کرد. آقای سعد الفرارجی برای مدت سه سال به عنوان گزارشگر ویژه منصوب شد. وی به عنوان بخشی از مأموریت خود، راهنمایی های عملی برای تحقق مؤثر حق توسعه در سطوح محلی، ملی، منطقه ای و بین المللی ارائه می کند. او در ادغام حقوق بشر در کار توسعه و همچنین نمایندگی حق توسعه در دستور کار توسعه پایدار 2030 شرکت می کند.
آقای سعد الفرارجی مدرک لیسانس و فوق لیسانس خود در رشته علوم سیاسی را از دانشگاه قاهره و مدرک روابط بین الملل را از دانشکده اقتصاد لندن گرفته است. نامبرده مسئولیت هایی از قبیل سفیر و ناظر دائم اتحادیه کشورهای عربی در سازمان ملل در ژنو، دستیار مدیر برنامه توسعه سازمان ملل متحد و مدیر منطقهای کشورهای عربی در نیویورک، دستیار وزیر امور خارجه و مدیرکل امور اقتصادی بینالملل وزارت امور خارجه مصر بر عهده داشته است. وی در حال حاضر عضو مجمع اندیشه عرب (امان، اردن) و عضو موسسه سلطنتی امور بین الملل (لندن، بریتانیا) است. او مقالاتی در زمینه توسعه اقتصادی، تجارت و امنیت، نظم بینالملل، صلح و امنیت، خلع سلاح و تجارت جهانی منتشر کرده است و مفسر دائمی امور ملی، منطقهای و بینالمللی با تأکید بر مسائل اقتصادی و اجتماعی است.